Dieta wegetariańska

Dieta wegetariańska to plan odpowiedni dla potrzeb wegetarian i osób, które chcą spróbować takiego odżywiania. Z menu wykluczone są mięsa i ryby, które zastępujemy roślinami strączkowymi, produktami zbożowymi oraz nabiałem dla zrównoważenia składników odżywczych. Część warzyw wykorzystywanych do przygotowywania posiłków pochodzi z upraw ekologicznych z naszego własnego pola. Gotowe dania są smaczne, zdrowe, lekkostrawne.

Możesz wybrać jedną czterech z opcji kaloryczności: 1200, 1500, 1700 lub 2000 kcal.

Przykładowe menu

ŚNIADANIE
Jajka faszerowane pastą jajeczną, warzywa, chleb pełnoziarnisty

II ŚNIADANIE
Twarożek z bakaliami, pieczywo ryżowe

OBIAD
Pulpeciki z tofu pieczone w pomidorowo-ziołowym sosie, kasza jaglana z warzywami, surówka z czerwonej kapusty, jabłek i marchewki

PRZEKĄSKA

Zupa krem z kalafiora z pomidorowym chutney, prażone pestki słonecznika

KOLACJA
Sałatka caprese z bazyliowym pesto i prażonymi pestkami

Menu