Dieta vegan

Dieta wegańska to plan odżywiania odpowiedni dla osób będących na diecie roślinnej. Jadłospis skomponowany jest w oparciu o całkowite wykluczenie produktów pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, jaja, nabiał, a także miód). Podstawę stanowią następujące grupy produktów: warzywa, owoce, pełne ziarna zbóż, rośliny strączkowe, orzechy i pestki. Większość warzyw wykorzystywanych do przygotowywania posiłków, pochodzi z upraw ekologicznych z naszego własnego pola.

Sam wybierasz kaloryczność swoich posiłków: 1200, 1500, 1700 lub 2000 kcal.

Przykładowe menu

ŚNIADANIE
Pieczeń z soczewicy z ziołami, warzywa, chleb pełnoziarnisty

II ŚNIADANIE
Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i płatkami migdałów

OBIAD
Pulpeciki z tofu pieczone w pomidorowo-ziołowym sosie, kasza jaglana z warzywami, surówka z czerwonej kapusty, jabłek i marchewki

PRZEKĄSKA
Zupa krem z kalafiora z pomidorowym chutney, prażone pestki słonecznika

KOLACJA
Grillowane warzywa z bazyliowym pesto i prażonymi pestkami

Menu