Bez glutenu

Strona główna » Diety » Bez glutenu

Różnorodność dań sprawia, że bezglutenowe odpowiedniki poszczególnych produktów świetnie wpisują się w potrzeby osób wybierających taki plan żywieniowy. Zamiast pszenicy masz tutaj między innymi grykę, siemię lniane, a ponadto wiele ryb, mięs, owoców i warzyw.

Wybierz odpowiednią kaloryczność menu: 1200, 1500, 1700 lub 2000 kcal.

ŚNIADANIE
Filet z piersi indyka, warzywa, chleb gryczany


II ŚNIADANIE

Budyń waniliowy z borówkami i czerwoną porzeczką

OBIAD
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkowym sosem, puree z marchewki z czarnym sezamem, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i ziołami

PRZEKĄSKA
Zupa wielowarzywna z kurczakiem

KOLACJA
Placuszki z cukinii z płatkami owsianymi i siemię lnianym, ziołowo-jogurtowy dresing

Menu